Locations
/

Chiropraxie Pollentier

Chiropraxie Pollentier
Sperestraat 5
Zevekote-Gistel 8470 Zevekote-Gistel BE
0477 99 66 65

Practitioners

Aranka Pollentier

Aranka Pollentier

Monday
9:00am–8:00pm
Tuesday
9:00am–8:00pm
Wednesday
2:00pm–8:00pm
Friday
8:30am–7:30pm

About Chiropraxie Pollentier

Chiropraxie Pollentier logo

 

De chiropractische behandelingen bestaan uit verschillende therapieën die naargelang een specifiek probleem kunnen gebruikt worden. Deze therapieën zijn wetenschappelijk bewezen en veilig.

De volgende therapieën worden in deze praktijk gebruikt:

  • Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation (IASTM)
  • Manipulaties
  • Activator technieken (mechanisch en elektrisch gestuurde manipulaties)
  • Specifieke behandelingen voor spieren en ligamenten
  • Houdingscorrecties
  • Advies op de werkvloer (ergonomie)
  • Spierversterkende oefeningen
  • Stretch oefeningen
  • Heftechnieken
  • Voedingsadvies

In de behandeling wordt gewerkt op de gewrichten, spieren en ligamenten en zenuwen van de rug en de ledematen om de functie en beweeglijkheid van het lichaam in zijn totaliteit te verbeteren. Verschillende technieken worden gebruikt om zenuwen correct te laten werken, gewrichten soepel te laten bewegen, verkorte spieren terug op lengte te brengen en zwakke spieren te versterken. Vervolgens kunnen doelgerichte oefeningen gegeven worden om de spieren sterk te houden zodat de ruggengraat stabiel blijft – ook op lange termijn. Houdingscorrecties worden aangeleerd indien nodig. Een individueel aangepast behandelprogramma wordt toegekend afhankelijk van de specifieke noden.

De expertise van de chiropractor wordt al te vaak omschreven als ‘de kraker’ terwijl in realiteit de chiropractor over veel meer behandeltechnieken beschikt dan enkel en alleen het manipuleren van gewrichten onder de vorm van een ‘krak’. Voor elke leeftijd en elk type van klacht wordt een aangepaste techniek gekozen. De chiropractor kiest steeds voor de meest effectieve behandelstrategie om zo snel mogelijk en op een voor het lichaam verantwoorde manier tot goede resultaten te komen. Samenwerking met andere disciplines binnen de gezondheidszorg wordt dan ook ten zeerste ondersteunt in deze praktijk. Indien nodig geacht zal de behandeling bij de chiropractor gecombineerd worden met andere behandelingen (bv. huisarts, kinesitherapeut, homeopaat, specialist, personal trainer) om op de meest doeltreffende manier resultaten te bekomen voor uw indivueel gezondheidsprobleem.